Vizita în teritoriu a directorului general al Crucii Roșii Române

Directorul general al Crucii Roșii Române, dl. Ioan Silviu Lefter, împreună cu Mihai Bodonea, Șef Birou Căutări persoane și Relații Internaționale a vizitat punctele de frontieră pe unde intră în țară cetățeni ucraineni: Vama Petea din Satu Mare, Vama Sighet din Maramureș, Vama Rădăuți Prut și Vama Ștefănești din Botoșani.

Vizitele a avut ca scop verificarea modului de funcționare a punctelor de informare și de acordare a sprijinului umanitar de urgență implementate de filialele de Cruce Roșie din fiecare județ, precum și analizarea nevoilor specifice. În cadrul vizitelor, directorul general al Crucii Roșii Române, însoțit de directorii filialelor locale de Cruce Roșie a avut întâlniri și cu reprezentații autorităților publice locale. Au fost analizate problemele legate de gestionarea actualei situații de la frontieră și nevoile imediate de ajutor ale cetățenilor ucraineni.

În acest moment, puncte de informare și asistență umanitară de la punctele de frontieră ale Crucii Roșii Române sunt aprovizionate în permanență cu pături, produse igienice și alimentare de strictă necesitate, apă, ceaiuri și hrană caldă. Voluntarii oferă servicii de direcționare a fluxurilor de persoane în colaborare cu autoritățile locale, suport psihologic, prim ajutor, restabilirea legăturilor de familie, oferirea de produse de primă necesitate.

Resursa umană implicată în aceste activități variază între 5 și 10 persoane pe locație, cu un schimb de ture la 4-6 ore. În sprijinul filialelor situate la vamă vin prin rotație grupuri de voluntari din alte filiale de Cruce Roșie din tara.

Directorul general al Crucii Roșii Române a mulțumit tuturor voluntarilor și personalului angajat pentru efortul titanic depus în ultimele trei săptămâni și pentru buna organizarea din fiecare judet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *